Omakuva digitarinalla

Valmista digitarina aiheesta ”Omakuva” ja ota selvää, kuka ja millainen olet. Millä tavoin sinulle tärkeät tavarat, esineet ja asiat kuvaavat sinua?

Nuori, joka pitää rumpukapulaa leukaansa vasten ja nostaa toista kulmakarvaansa.

Tuotoksen maksimipituus on yksi minuutti.

Tarvikkeet:

 • digitaaliset still-kuvat, kuvat voit ottaa älypuhelimella tai tabletilla
 • kertojaääni
 • musiikkia
 • tehosteita (ei pakollinen): äänitehosteet ja kuvalliset siirtymät kuvien välillä, kuten ristikuva tai häivytys mustaan
 • Idea ja näkökulma aiheeseen kuka minä olen

  1. Mieti, millä tavalla haluat itse kuvata itseäsi. Mitkä asiat tekevät sinusta sinut?
  2. Ota 5–10 kuvaa, jotka kuvaavat sinua ja kertovat, millainen sinä olet. Esimerkiksi: mitä sinulta löytyy taskustasi, mitä sinulla on päälläsi, osaamasi hassu taito, harrastus, suosikkiruokasi, lempikirjasi yms

  Suunnittele käsikirjoitus digitarinalle

  1. Kirjoita käsikirjoitus kertojaäänen muotoon. Jokaisella kuvalla on tarina, joka kertoo persoonastasi. Kirjoita lauseita, joilla avaat mitä kuvat kertovat juuri sinusta.
  2. Aseta kuvat ja käsikirjoitusteksti tarinaan sopivaan järjestykseen. Mitä tehosteita ja musiikkia haluat lisätä oikeanlaisen tunnelman luomiseen?

  Tarinan editointi

  1. Kasaa kaikki käsikirjoituksen ja kuvakäsikirjoituksen mukainen materiaali käytössäsi olevaan ohjelmaan. Mac-koneella ja iPadilla esim. iMovie tai CapCut, Windows-koneella Moviemaker tai Microsoft Photo Story. Digitarinan voi tehdä jopa Powerpoint-ohjelmalla.
  2. Sovita musiikki, kertojanääni ja tehosteet sopiviksi tarinan rytmiin. Tiivistä tarinaa, jos se on pidempi kuin minuutin mittainen.

  Esitä tuotos kavereillesi