Journey to Medieval China: Using Technology-Enhanced Instruction to Develop Content Knowledge and Digital Literacy Skills

Recent innovations in Web-based technology tools have made planning instruction with technology in mind far more doable than in years past. To aid teachers in planning with technology, tools are organized into five broad categories: communication, collaboration, presentation, organization and critical-thinking. The purpose and potential of each group of tools is explored and utilized in the development of a technology-rich unit plan on medieval China.