Technology and the delivery of the curriculum of the future: opportunities and challenges

There is increasing availability of a wide range of technology that has the potential to support and enhance the curriculum of the future. Learners expect to use technology for their learning, but this requires the development of information and digital literacy skills to maximise the potential learning opportunities. Learning resources will be increasingly delivered by a variety of mobile devices and also through different immersive and virtual learning environments. Mobile devices and Web 2.0 technology provide opportunities for learners to create their own deep and personalised learning experiences that are relevant for future professional practice. Tutors have a crucial guidance and support role for the effective use of technology for learning. There is a little evidence base to support the impact on learning for many of the potential scenarios and further research is urgently required.