Instructional Partners in Digital Library Learning Spaces

The article indicates that digital library learning spaces offer numerous options for school librarians to partner and collaborate with students and teachers, promoting student learning across the curriculum. It mentions that creating these spaces, which include virtual libraries, flipped libraries and fully-online library courses, can be time-consuming and challenging. It also enumerates the potential of these spaces for fostering lifelong reading habits and developing digital literacy.