Digital literacy education for the development of digital literacy

The primary purpose of this study is to examine the effect of digital literacy education (DLE) on the development of digital literacy through a local digital technology community center, particularly for those with a lack of digital literacy. This study focuses on measuring significant differences between before and after digital literacy education through pre- and post-performance tests and surveys. This study also measures the relationships between the DLE and computer and Internet use. The mean comparison of the paired-samples t test results of this study shows an increase in the mean from pretest to posttest, implying the enhancement of digital literacy as a result of the education. The ultimate goal of the digital literacy education in this study is to provide people, who are the digitally illiterate, with learning and digital opportunities to improve their digital literacy through education in an informal setting and to facilitate digital connection and inclusion.