Development of a media literacy education programme for children based on activity theory

The article discusses the development of a media literacy program for sixth-grade children based upon activity theory. After surveying parents, teachers, and children for their opinions on media literacy education, the authors developed a program that they first tested on a group of 17 children, and subsequently applied in modified form on a group of 66 children. The authors discuss several results including the internalization and externalization experienced by children, and offer suggestions for additional study.