Photo Shopping: A Snapshot on Camera Phone Practices in an Age of Web 2.0

The article provides information on the popularity of user-created content through the rise of mobile media, webcam usage and camera phones in the developing countries. Its says the users of these mediums are facing emergent forms of community wherein creativity and authorship are greatly encouraged. It mentions that context, as the content, in which the context is given more importance in informing the content to the masses gives the rise of social contextualization that already has taken new dimension by using Web 2.0 media. It states that one of the mentioned feature of mobile media such as camera phones have greatly influenced creativity in terms of practices, distribution of emerging avenues, and on-line communities in the conduct of sharing, storing, and saving.