Strategies in International Radio Wars: A Comparative Approach

International radio braodcasting can lead to conflicts or "radio wars" when nations broadcast unwanted messages. Senders and receivers often develop a series of strategies to broadcast or prevent broadcasts from being received. The radio wars between the U.S. and Cuba and the U.S. and the Soviet Union were examined to see how nations develop these strategies and how existing conditions influence why and how these strategies are used. Patterns were examined to see if strategies can be predicted in the future.