An analysis of how the participatory culture through the internet is fostered in policies directed towards non-formal educational contexts.

The work we present here is part of the analyses we carried out within the framework of the thesis project: Analysis of the didactic model of the Museos Vivos project: a case study in new media literacy. At its core, Museos Vivos (Living Museums) was about developing proposals that allowed for collaboration and social participation in the construction of shared multimedia narratives, material and immaterial goods that were collected and given meaning.When the time came to situate these experiences and understand what the real situation of those contexts was, we believed it was necessary to analyze how public policies viewed the implementation of technology and the development of new media literacy in citizens in formal and non-formal settings. In the present paper, we focus on the analysis of the latter.