Peace Revolution’s Online Social Platform: From Inner Revolution to Global Evolution of Ethical Media Production

This paper describes a project called Peace Revolution [http://peacerevolution.net], which provides an opportunity for young people from around the world to learn and share positive messages and activities relating to peace. The Peace Revolution project aims to empower young people via a unique process related to youth development, helping young people to make informed and moral choices about how they live their lives and actively participate in society. Through its online social platform, Peace Revolution aims to promote the practice of inner peace as a common denominator for people throughout the world, build cross-cultural partnerships and ultimately, through individual change and cooperation with others, establish an international network of active agents for change.