Exploring Elephant Seals in New Jersey: Preschoolers Use Collaborative Multimedia Albums

How can it hear with no ears? Because I can hear when I have ears." The purpose of the article is to introduce early childhood educators to technology that allows children to interact with media in ways that align with the joint position statement "Technology and Interactive Media as Tools in Early Childhood Programs Serving Children from Birth through Age 8," from NAEYC and the Fred Rogers Center (2012). [...]Borsheim, Merrit, and Reed (2008) state that it is important for teachers who employ a multiliteracies' pedagogy [to] offer their students ample opportunities to access, evaluate, search, sort, gather, and read information from a variety of multimedia and multimodal sources and invite students to collaborate in real and virtual spaces to produce and publish multimedia and multimodal texts for a variety of audiences and purposes.