Kiva että pääsit käymään! Täällä onkin tehty paljon sen eteen, että viihtyisit ja että kaikki tarvitsemasi löytyy helposti. Laitoimme kaiken uusiksi ja saamamme palautteen perusteella keskityimme sinulle tärkeimpiin asioihin, nimittäin tehtävien helppoon löydettävyyteen ja niiden käytettävyyden nopeampaan arviointiin. Käy peremmälle niin tehdään pieni kierros!

Muutimme Etusivun dynaamiseksi. Nyt löydät sieltä aina uusimmat tehtävät, viimeisimmät blogikirjoitukset ja Mediataitoviikon uutiset. Löydät sosiaalisen median ulottuvuutemme myös suoraan päävalikosta. Avasimme muuten myös tilin Twitteriin ja talletamme sinne automaattisesti kaiken uuden sisällön sivuiltamme.

Mediataitoviikon aikana meillä käy eniten vierailijoita, joten nostimme sen helposti löydettäväksi. Mediataitoviikon alta löydät ilmoittautumislomakkeen, Mediataitoviikkoa varten tuotetut aineistot ja tehtävät, sekä tietoa Mediataitoviikon yhteistyökumppaneista ja heidän omista kampanjoistaan. Mediataitoviikon tehtävät löytyvät myös Tehtäväpankista, jonne voitaisiin kurkistaa seuraavaksi.

Tehtäväpankki on kokenut kaikkein suurimman mullistuksen. Lähdimme puhtaalta löydältä pohtiessamme millaisia tehtäviä Mediataitokoulu tulee jatkossa tarjoamaan. Kirjoitimme tehtäviä täysin uusiksi ja karsimme tehtäviä reippaalla kädellä. Uudesta Mediataitokoulusta löytyy tätä kirjoitettaessa 21 tehtävää, mutta lisäämme uusia tehtäviä pitkin syksyä. Voit nyt hakea tehtäviä oppilaille, asiakkaille tai itsellesi yhdellä klikkauksella, esimerkiksi asiasanan tai kohderyhmän perusteella. Lisäämme kohta myös käyttäjäarviot, joten käytettyäsi Mediataitokoulun tehtäviä voit palata arvioimaan niitä. Kun saamme pyörät pyörimään, voit myös lähettää meille omia tehtäviäsi!

Sitten täältä löytyy jotain juuri sinulle. Nimittäin tiiviitä tutkimuksiin perustuvia Tietotekstejä! Nämä lukemalla vahvistat omaa tietopohjaasi ja koulutat itsestäsi ajan saatossa erinomaisen mediakasvattajan. Lupaamme kirjoittaa myös näitä sinulle lisää!

Vastapainoksi löytyy ajatuksia herättäviä Blogikirjoituksia. Näitähän voi lueskella vaikka vapaa-ajalla ;) Olisi kiva jos kirjoittaisit meille jotain, julkaisemme mielellämme ajatuksiasi kaikille muille täällä käyville upeille ihmisille.

Huh, melkoinen kierros tullut jo nyt, mutta vielä olisi kaksi kiinnostavaa ja uutta juttua, nimittäin Kysy ja vastaa -palsta, sekä Media Literacy Research Index.

Kysy ja vastaa -palstalla voit kysyä mitä vain uusiin verkkopalveluihin, sovelluksiin, median käyttöön ja kasvatukseen liittyvää. Tai jos tiedät jo kaiken, voit myös vastata muiden lähettämiin kysymyksiin.

Media Literacy Reseach Index tai tuttujen kesken Medialiteracy.fi on uusi kansalliseen ja kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tietokanta, joka kerää tutkimusviitteitä medialukutaidosta, monilukutaidosta ja mediakasvatuksesta. Jos tarvitset mediakasvatukseen liittyvää tutkimusta, niin tätä kannattaa selata!

Oli hei tosi kiva nähdä pitkästä aikaa ja tule pian käymään uudestaan!

Terkuin,
Uudistunut Mediataitokoulu

P.S. Ruotsin- ja englanninkieliset tehtävät saavat omat pankkinsa syksyn aikana.

Mediataitokoulun blogi

Mediataitokoulun blogista löydät kirjoituksia, joissa pohditaan ajankohtaisia mediakasvatukseen ja mediankäyttöön liittyviä ilmiöitä. Blogikirjoitukset tarkastelevat mediaa eri näkökulmista kirjoittajan asiantuntemuksen mukaan. Blogiin kirjoittavat pääasiassa Finnish Safer Internet Centren työntekijät, mutta myös vierailevat tähdet.

Mediataitokoulun blogiarkisto

Mediataitokoulun vanhalta blogialustalta löydät 40 blogikirjoitusta vuosilta 2012-2015.