Ensi helmikuussa vietetään jälleen Mediataitoviikkoa (5.–11.2018), joka kokoaa yhteen kasvattajat sekä muut eri alojen ammattilaiset tärkeä aiheen äärelle. Ympäri Suomea vietettävällä mediakasvatuksen teemaviikolla edistetään laaja-alaisesti eri ihmisten mediataitoja.

Mediataidot kuuluvat kaikille. Mediataitoviikko tarjoaa maksuttomasti ideoita, työkaluja ja tukea niin päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten, kirjastojen, nuorisotyön sekä museoiden mediakasvatustyöhön. Mediataitoviikkoon ovat tervetulleita osallistumaan myös esimerkiksi järjestöt, yritykset, kerhot sekä harrastusryhmät.

Mediataitoviikko on oiva paikka tehdä yhteistyötä. Sinulla on mahdollisuus tutustua oman alueesi ilmoittautuneisiin interaktiivisella kartalla, johon kootaan ne tahot, jotka ovat antaneet luvan tietojen julkaisemiseen.

Mediataitokoulusta tukea suunnitteluun

Mediataitoviikkoon valmistautumiseen löytyy tukea esimerkiksi Mediataitokoulun tehtäväpankista, johon on koottu aiempien Mediataitoviikkojen materiaalit. Ilmoittautumalla mukaan, saat ensimmäisten joukossa kootusti tietoa uusista Mediataitoviikon materiaaleista ja kampanjoista.

Uusi ja maksuton Mediataitoviikko-lehti

Ilmoittautumalla mukaan lähetämme sinulle digitaalisen Mediataitoviikko-lehden, johon kootaan tietoa yhteistyökumppaneiden uusista materiaaleista ja kampanjoista. Lehti sisältää myös monipuolisesti tähtäviä, toimintamalleja ja kokemuksia mediataidoista sekä niiden edistämisestä.

Mediataitoviikkoon osallistuminen on maksutonta. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta: www.mediataitoviikko.fi

Tervetuloa mukaan!

Lauri Palsa
Projektipäällikkö
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mediataitokoulun blogi

Mediataitokoulun blogista löydät kirjoituksia, joissa pohditaan ajankohtaisia mediakasvatukseen ja mediankäyttöön liittyviä ilmiöitä. Blogikirjoitukset tarkastelevat mediaa eri näkökulmista kirjoittajan asiantuntemuksen mukaan. Blogiin kirjoittavat pääasiassa Finnish Safer Internet Centren työntekijät, mutta myös vierailevat tähdet.

Mediataitokoulun blogiarkisto

Mediataitokoulun vanhalta blogialustalta löydät 40 blogikirjoitusta vuosilta 2012-2015.