Erilaiset mediavälineet, -sisällöt ja -ilmiöt linkittyvät monin tavoin osaksi meidän jokapäiväistä arkea ja elämää. Tämä edellyttää monipuolisesti osaamista ja tietämystä, erilaisia mediataitoja. Mediataidot ovat kaikille kuuluvia nykyajan ja tulevaisuuden kansalaistaitoja.

Valtakunnallisesti vietettävällä Mediataitoviikolla kehitetään lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistetaan aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Seuraavan kerran Mediataitoviikkoa vietetään ensi helmikuussa (5.–11.2.2018). Viikko kokoaa yhteen paljon erilaista toimintaa esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, kirjastoissa, nuorisotaloilla, museoissa, kerhoissa, harrastusryhmissä ja järjestöissä.

Viikon aikana voidaan käsitellä mediaa monesta eri näkökulmasta tutkien ja itse tehden.

Ilmoittaudu mukaan → Mediataitoviikko.fi

Ilmoittautumalla mukaan:

• Saat ensimmäisenä tiedon uusista ja maksuttomista mediakasvatusmateriaaleista.

• Saat painetun Mediataitoviikko-lehden, joka sisältää runsaan paketin vinkkejä ja toimintaideoita Mediataitoviikolle. Painettu lehti toimitetaan lokakuun loppuun mennessä ilmoittautuneille.

• Voit voittaa mediakasvatuskoulutuksen organisaatiollesi.

• Pääset halutessasi interaktiiviselle kartalle, jonka avulla voit etsiä yhteistyötahoja omalta kotiseudultasi.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta: mediataitoviikko.fi

Tervetuloa mukaan!

Lauri Palsa
Projektipäällikkö
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

P.S. Muistathan, että Mediataitoviikolla – ja koko vuoden ajan – mediakasvatuksen tukena toimii Mediataitokoulu.fi-palvelu, josta löydät myös aiempien vuosien materiaalit.

Mediataitokoulun blogi

Mediataitokoulun blogista löydät kirjoituksia, joissa pohditaan ajankohtaisia mediakasvatukseen ja mediankäyttöön liittyviä ilmiöitä. Blogikirjoitukset tarkastelevat mediaa eri näkökulmista kirjoittajan asiantuntemuksen mukaan. Blogiin kirjoittavat pääasiassa Finnish Safer Internet Centren työntekijät, mutta myös vierailevat tähdet.

Mediataitokoulun blogiarkisto

Mediataitokoulun vanhalta blogialustalta löydät 40 blogikirjoitusta vuosilta 2012-2015.